Mandelmælk

Tilberedningstid : 10 Minutter

1 liter

Den mandelmælk du kan købe på karton i helsekosten er i mange tilfælde tilsat sukker og er efter min mening noget tyndt pjask. Denne mælk kan du lave den skønneste Spicy Chai eller cacao/blåbær mælk. Se opskrifter.

Ingredienser

  • 4 dl mandler
  • 7,5 dl vand

Instruktioner

  1. Stil gerne mandlerne i blød natten over eller min. 4 timer.
  2. Si vandet fra og kom dem i din blender og fyld op med rent renset vand ca. 7,5 dl. Du kan i de fleste helsekostbutikker købe en filterkande for et par hundrede kroner, den er genial til at tage de værste urenheder fra vores drikkevand som er rent - men ikke SÅ rent.
  3. Hvis det ikke kan være i din blender så kør det af to omgange.
  4. Kør blenderen i ca. 2 min. og si alt væsken gennem et klæde lagt i en si over en skål. Når alt væsken er dryppet igennem vil du have mandelpulp tilbage som du kan bruge til Mandel/gulerod paté (se opskrift).
Mandelmælk